Teknik

Sympatex membranet – Enastående prestanda och ekologi

Funktionella textilier med det „garanterat gröna“ Sympatex®-membranet som är 100 % vattentätt, 100 % vindtätt, har en optimal andningsförmåga och är 100 % återvinningsbart ger optimal prestanda, skydd och komfort i alla väder.

Enastående prestanda

- 100 % vattentätt
- Membranets vattenpelare > 45 000 mm
- Andas optimalt
- 100 % vindtätt
- Mycket tunt och töjbart membran
- Extremt slitstarkt
- Dynamisk klimatkontroll: fukten avdunstar snabbare när den fysiska ansträngningen ökar

Enastående ekologi

- 100 % återvinningsbart membran av helt säker polyeter / ester
- 100 % återvinningsbara, PFC-fria laminat
- PTFE-fritt
- Bluesign®-godkänt
- Öko Tex® Standard 100-certifierat
- Fluorkarbonfria behandlingar
- 100 % återvinningsbara material

 

Cordura. Hållbart. Mångsidigt. Pålitligt.

Cordura-tyget gör kläderna mer hållbara. Det är förhindrar att kläderna får revor, nöts eller slits och är mycket lätt.

 

Primaloft – isoleringsteknik

Primaloft är ett varmare, torrare, mjukare och mer komprimerbart foder som är bekvämt från topp till tå, oavsett de yttre förutsättningarna. Det torkar dessutom snabbt, så att dina kläder alltid är redo när du vill ge dig ut. Vi använder Primaloft Gold-foder (0,92 clo/oz/yd2) i våra Pro Gloves, Primaloft Silver (0,79 clo/oz/yd2) i Explorer-utrustningen och Primaloft Black (0,65 clo/oz/yd2) i Extreme- och Pro Freeride-utrustningen.

 

Teflon

Vi använder Teflon-behandling så att tyget stöter bort vatten och smuts.

 

RPM MAX – Från snöskoterförare till andra friluftsmänniskor

RPM-tekniken har utvecklats i snöskoterförarnas krävande miljöer, där ergonomi, vädertålighet och hållbarhet är nödvändiga egenskaper. RPM Max innebär att alla sömmar och logotyper är tätade så att vind och vatten hålls ute och ventilationen säkerställs – utan att kompromissa med hållbarheten. För att uttrycka det enkelt: om det fungerar för snöskoteråkning fungerar det för alla andra friluftsaktiviteter!

 

Ykk, Little Parts. Big Difference.

Vi använder bara YKK:s sortiment av fästprodukter med högsta kvalitet. In riding gear we use YKK Aquaguard®-dragkedjor som inte är rädda för vatten: de klarar vårt omfattande spruttest och absorberar ingen fukt.

 

Recco – Avancerad Räddningsteknik

Recco-reflektorerna skickar tillbaka signaler från Recco-detektorer. Det här räddningssystemet med radarteknik används av skidanläggningar och räddningsteam när människor har försvunnit eller begravts under snömassorna i en lavin. Vår Pro Freeride-utrustning är försedd med Recco-reflektorer.

 

OutDry Technology

Den patenterade OutDry-tekniken ger en helt vattentät, vindtät och ventilerande laminerad ytterhandske. Med OutDry stoppas elementen vid det första lagret, och eftersom det inte finns något extra vattenlager kan handskarna ventilera bättre och behålla sin flexibilitet.
 Våra Pro Gloves använder OutDry.